Monday, April 6, 2009

ဂရိတ္ဖရု(တ္) ေၾကာင့္ ေသြးခဲတတ္ေၾကာင္း ဆရာ၀န္မ်ား သတိေပး



ဂရိတ္ဖရု(တ္)သီး စားျခင္းသည္ ေသြးခဲမႈကို ျဖစ္ေစတတ္ေၾကာင္း ၿဗိတိန္ရွိ ဆရာ၀န္မ်ားက အေရးေပၚ သတိေပးခ်က္ ထုတ္ျပန္ခဲ့ရသည္။

ဂရိတ္ဖရု(တ္) (၃)ရက္ ဆက္တိုက္စားမိေသာ အသက္(၄၂)ႏွစ္ အရြယ္ အမ်ိဳးသမီး တဦးသည္ ေျခေထာက္တေခ်ာင္း ျဖတ္ရလုနီးနီး အေျခအေနဆိုး ေနခဲ့ေသာေၾကာင့္ ဆရာ၀န္မ်ားက ယခုလို ေျပာၾကား လိုက္ျခင္းျဖစ္သည္။

အဆိုပါ အမ်ိဳးသမီး၏ ဘယ္ဖက္ ေျခေထာက္မွာ ေသြးခဲၿပီး အေျခအေန အလြန္ ဆိုးရြားေနသျဖင့္ ခြဲစိတ္ကု ဆရာ၀န္မ်ားက အခ်ိန္မေရြး ျဖတ္ပစ္ရမည့္ အႏၲရာယ္ ရွိေၾကာင္း ေျပာၾကားခဲ့သည္။

တေန႔လွ်င္ ဂရိတ္ဖရု(တ္)သီး တလံုးစားပါက ကယ္လိုရီ (၈၀၀) အထိ က်ဆင္းႏိုင္ သျဖင့္ ပိန္ခ်င္ေသာ အဆိုပါ အမ်ိဳးသမီးက ေန႔စဥ္စားရာမွ ယခုလို ျဖစ္လာရျခင္း ျဖစ္သည္။

သူမ၏ ဘယ္ဖက္ ေျခေထာက္သည္ တင္ပါး ေအာက္နားမွစၿပီး ေသြးခဲ ပိတ္ဆို႔ေနၿပီဟု ဆရာ၀န္မ်ားက ဆိုသည္။ ယခုလို ျဖစ္ရျခင္းသည္ ဂရိတ္ဖရုသီးက ေသြးခဲမႈကိုျဖစ္ေစေသာ အင္ဇိုင္းမ်ားကို လံႈ႕ေဆာ္ေပးသည့္ ဓာတ္သဘာ၀ ရွိေနေသာေၾကာင့္ဟု သိရသည္။

ကင္းဘရစ္ရွိ ေအဒင္ဘရြတ္ ေဆးရံုမွ ေဒါက္တာ ထရီဗာ ဘက္ကလင္ ကလည္း ယခုကိစၥကို အေၾကာင္းျပဳၿပီး ဂရိတ္ဖရု(တ္)သီး ပံုမွန္ စားရာတြင္ ဆရာ၀န္မ်ားႏွင့္ တိုင္ပင္ၿပီးမွ စားသင့္ေၾကာင္း အႀကံျပဳ ထပ္ေလာင္း ေျပာဆိုသြားသည္။(လူထုအသံ)

3 comments:

မသက္ဇင္ said...

အခုမွသိတယ္--
ေဝငွေပးတာေက်းဇူးပါ--ရဲရင္႔နီေရ--
ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ---

မသက္ဇင္ said...

ထပ္လာလည္ပါတယ္---
အစစအရာရာ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ--

Anonymous said...

မွတ္သားစရာပဲဗ်ဳိ႕